29 august 2023, 21:43

Platformă de meditații gratuite, creată de o studentă la Facultatea de Matematică și Informatică din Cluj

Daria Andrioaie, studentă la Facultatea de Matematică și Informatică din Cluj, a dezvoltat, alături de alte colege, o aplicaţie educaţională care a fost premiată la o prestigioasă competiţie internaţională de programare. În timpul liber, tânăra îi ajută pe copii şi tineri să se dezvolte, în cadrul Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României“, scrie adevarul.ro.

Aplicație pentru studenți

Alături de alte patru colege, Daria a conceput recent o aplicaţie prin intermediul căreia studenţii pot beneficia de meditaţii gratuite la toate materiile: de la matematică, informatică şi fizică până la engleză, geografie şi lingvistică

Potrivit Adevărul, ideea a fost premiată la o prestigioasă competiţie internaţională de programare, Technovation Girls, unde echipa de românce a ajuns până în semifinale. Pe lângă aplicaţia educaţională foarte bine pusă la punct, Daria şi colegele ei au impresionat şi cu planul de afaceri pe care l-au conceput, prin intermediul căruia softul este promovat pentru a deveni ulterior o afacere.

Vor înregistra la OSIM

În România, acest gen de meditaţii se face mai mult după ureche, în sensul că elevii şi studenţii care au nevoie de ajutor la anumite materii trebuie să găsească pe cont propriu persoane calificate care să-i ghideze, însă nu întotdeauna rezultatele sunt cele dorite.

Aplicaţia educaţională creată de Daria şi colegele ei mijloceşte acest proces, oferindu-le tinerilor posibilitatea să facă o analiză mult mai bună asupra ofertelor existente pe piaţă şi să nu mai ajungă pe mâna unor persoane care nu sunt calificate să ofere meditaţii. „Dacă, de pildă, cineva doreşte să ofere meditaţii la matematică, îşi face un profil pe aplicaţie, iar cine doreşte să fie meditat îl poate căuta acolo.“

Tinerele au în plan să-şi dezvolte aplicaţia cândva în cursul anului viitor, urmând să se adreseze şi elevilor, să o înregistreze la OSIM şi să o scoată pe piaţă, considerând că o astfel de unealtă educaţională ar fi extrem de utilă, mai ales în perioada pe care o traversăm, potrivit sursei citate.

”Aplicația cu care ne-am prezentat la competiție încă nu este lansată pe piață, dar ne propunem să îi dăm aripi cândva anul viitor. Alexandra, Andreea, Mădălina, Jessica și Otilia Panfil , we rock ❤”, a scris, în pagina ei de Facebook, Daria Andrioaie.

sursa foto: adevarul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol