10 decembrie 2023, 16:08

Pleiadă de filme românești la unul dintre cele mai mari festivaluri de profil din Europa

Pleiadă de filme românești la unul dintre cele mai mari festivaluri de profil din Europa, cel de la Sarajevo.

Între peliculele deja proiectate se află cel mai recent lungmetraj realizat de Tudor Giurgiu, denumit ”Libertate”, o producție România-Ungaria, relatează Radio România Actualități.

Multe filme românești sunt prezentate în premieră europeană sau balcanică, iar în această situație se află, astăzi, pelicula ”Day of the Tiger”, în regia și scenariul lui Andrei Tănase. Acesta ne-a declarat:

Pe de o parte, e povestea tigurului evadat, pe de o parte, e povestea protagonistei, care este doctorița veterinară de la Zoo și care, și ea, este inspirată din niște personaje reale, pe care le-am cunoscut eu, pentru că am fost aici și la Talent Campus, la ei, ca elev, acum mulți ani, și am participat și la dezvoltarea proiectului în 2019. După ce ne-am găsit coproducători aici, la Sarajevo, am revenit și cu filmul terminat, să-l arătăm. Suntem foarte bucuroși”, a declarat Andrei Tănase.

235 de filme se află, anul acesta, în programul Festivalului de la Sarajevo.

Pe agenda evenimentului figurează și CineLink, un program de dezvoltare a proiectelor extinse pe durata unui an, care se transformă într-o piață de coproducție anuală în perioada festivalului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol