8 august 2020, 21:24

Plimbări în parc, prescrise în locul medicamentelor

Ministerul Sănătății din Marea Britanie dorește implementarea unei inițiative ambițioase. Aceștia doresc ca până în 2023 doctorii să recomande în locul tratamentelor medicamentoase, alte forme de terapie precum „tratamentele” bazate pe activități în natură, hobby-uri sau arta terapeuitcă.

Această strategie neconvențională vine ca un complement la modul curent de tratament, acela de a prescrie pastile pe bandă rulantă pacienților, mai ales în cazurile în care prevenția și activitatea fizică pot face mult mai bine decât medicamentele.

Cu toate acestea, inițiativa Ministerului nu este o premieră, deoarece țări precum Scoția și Canada au început deja o serie de programe pilot, în care folosesc natura și arta ca tratamente secundare la medicina curentă, cu scopul reducerii numărului de medicamente pe care le consumă în medie o persoană.

Există o serie de studii științifice care atestă beneficiile multiple pe care natura le are asupra fizicului și mentalului uman în cazul unor afecțiuni precum hipertensiune, anxietate, tulburări de alimentație, diabet, stres și multe altele. Astfel că, doar 90 de minute petrecute zilnic în natură sunt suficiente pentru a echilibra activitatea cerebrală în acea zona  creierului asociată cu depresia. Activitatile simple în natură, precum plimbările ușoare cresc nivelul serotoninei în creier, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, reduc agresivitatea și simptomele afecțiunilor din spectrul ADHD, dar aduc și multe alte efecte pozitive nedescoperite încă.

Sursă:viataverdeviu.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.