26 august 2023, 18:31

Plimbările cu ponei vor fi interzise la Paris

Capitala franceză va interzice, începând din 2025, plimbările cu ponei pentru copii în parcurile sale publice.

Decizia municipalității pariziene este rezultatul unei campanii a activiştilor pentru drepturile animalelor, relatează Reuters.

Plimbările cu ponei sunt, de decenii, o atracţie populară în parcurile din Paris, precum Champ de Mars, Parc Monceau şi Parc du Luxembourg, în special în weekend şi în timpul vacanţelor şcolare.

Organizaţiile pentru drepturile animalelor au militat, ani la rândul, pentru interzicerea acestei practici, argumentând că poneii sunt exploatați zile îndelungate, nu au acces permanent la apă şi fân proaspăt şi suferă ore întregi în camioanele cu care sunt transportaţi în oraş.

„Poneii nu sunt jucării. Copiii nu învaţă nimic despre ei din aceste plimbări, nu se creează nicio legătură emoţională. Doar transformă poneii în obiecte de divertisment”, a declarat activista Paris Animaux Zoopolis (PAZ) Amandine Sansivens.

O petiţie PAZ de interzicere a plimbărilor cu ponei a strâns peste 8.400 de semnături.

După introducerea unui grafic pentru bunăstarea poneilor în 2021, primăria a decis, luna trecută, să elimine treptat licenţele acordate operatorilor.

Stephane Michaud, directorul AnimaPoney – care a realizat plimbări cu ponei în mai multe parcuri din Paris dar în prezent a închis jumătate dintre acestea – a declarat că poneii lui lucrează doar aproximativ 150 de zile pe an.

În centrul său de ponei din Rambouillet, la sud de Paris, el a declarat că a început să aducă astfel de animale din mediul rural în Paris încă din anii ’90, deoarece la acea vreme poneii erau ţinuţi în grajduri în oraş în condiţii deloc optime. „Lucrez cu ponei de 35 de ani, le cunosc nevoie. Au tot ce le trebuie”, a spus el.

Parizienii care îşi duc copiii la plimbări cu ponei au îndoieli cu privire la această interdicţie. ‘Pentru copii este un răsfăţ. Le place contactul cu poneii’, a spus Celine Papouin, a cărei fiică stătea încrezătoare călare pe un astfel de animal în Parcul Monceau.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol