17 ianuarie 2022, 9:18

Poate înlocui inteligența artificială oamenii?

Compania Amazon a declarat că a pus în funcțiune peste 200.000 de roboți de depozitare care lucrează în aproximativ 50 de locații. Dar, în ciuda faptului că Amazon a investit foarte mult în robotica avansată, Tye Brady susține că centrele firmei nu ar ajunge niciodată în punctul în care ar putea fi complet automatizate.

„Modul în care mă gândesc la acest aspect implică o simfonie a oamenilor și a mașinilor care lucrează împreună, deoarece avem nevoie de amândouă. Provocarea pe care o avem în fața noastră constă în proiectarea inteligentă a mașinilor noastre pentru a extinde capacitatea umană”, a declarat Tye Brady, potrivit BBC.com.

Acesta a mai menționat că informația potrivit căreia inteligența artificială ar înlocui oamenii a fost un „mit”. Unul dintre anunțurile companiei a fost în legătură cu Pegasus, un nou robot care este utilizat în centrele de sortare ale firmei. „Pegasus este cel mai nou robot al companiei Amazon, proiectat pentru a crea o eficiență sporită în procesul de sortare, astfel încât clienții să poată primi comenzile lor și mai repede”.

Un „specialist în controlul fluxului” monitorizează simultan mișcările de până la 800 de roboți Pegasus. Compania a declarat că roboții au avut până acum stivuite mai mult de 2 miliarde de cutii de depozitare din plastic. Dar o singură sarcină cu care se confruntă foarte mult roboții este colectarea obiectelor individuale de forme și standarde diferite – care este încă o sarcină esențială a lucrătorului uman. „Nu este vorba de oameni sau de mașini. Sunt oameni și mașini care lucrează împreună pentru a-și îndeplini o sarcină”, a declarat Brady pentru BBC.

Sursa techthelead.com

În altă ordine de idei, natura locurilor de muncă de la Amazon a fost criticată aspru. Sindicatul GMB din Marea Britanie a organizat o grevă în noiembrie anul trecut, descriind condițiile pentru angajați la depozitele din Amazon ca fiind „inumane”. Ca răspuns, Amazon a spus în acel moment că toate locurile de muncă sunt sigure, însă firma face schimbări ca răspuns la presiune. La începutul acestui an, Amazon și-a majorat salariul minim pentru lucrătorii din depozit la 15 dolari (12 lire), după o presiune considerabilă de la potențialul candidat la președinție, Bernie Sanders. El, alături de congresmanul californian Ro Khanna, a introdus o lege care ar adăuga o taxă suplimentară pentru corporații, în cazul în care angajații lor cu cel mai mic salariu s-au bazat pe programe guvernamentale. Măsura a fost intitulată Stop Bad Employers by Zeroing Out Subsidies sau Stop BEZOS, pe scurt – o referință la fondatorul și directorul executiv al Amazon, Jeff Bezos.

FOTO cover: z0ltan77.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.