28 ianuarie 2021, 4:37

Poate lua România exemplul Germaniei? Primul circ ce folosește holograme în locul animalelor

Tehnologia își face prezența și în lumea circului.

Pentru mulți copii vizitele la circ reprezintă o amintire de neuitat. De la acrobatii, jonglerii până la spectacole de toate genurile, dar și posibilitatea de a vedea animalele exotice.

Dacă în România s-a interzis folosirea animalelor sălbatice în circuri încă din 2017, în Germania un circ cu tradiție a hotărât să vină cu o schimbare incredibilă. Pentru a nu mai chinui animalele s-a decis introducerea  hologramelor de mari dimensiuni, în locul cailor, a leilor și elefanților.

Deși este imposibil să surprinzi holograme în fotografii, cei care le-au experimentat la fața locului au fost foarte impresionați. Acestea sunt recreate cu ajutorul mai multor proiectoare împânzite pe o arenă cu lățimea de 32 de metri și adâncimea de 5 metri. Sistemul de proiecție funcționează la 360 de grade, pentru a oferi tuturor participanților la spectacol aceeași experiență, informează playtech.ro.

Circul a devenit primul din lume care foloseşte holograme în locul animalelor vii.

Decizia de a utiliza proiecţii holografice a fost considerată binevenită de către activişti, care au acuzat în repetate rânduri circurile că ţin animalele pe care le au în condiţii neigienice, le bat sau le înfometează, susține adevarul.ro.

Ideea din spate și conceptul care a dus la acest spectacol îi aparțin lui Bernhard Paul, fondatorul și directorul circului.

sursa foto: diariolaleona.cl


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.