23 octombrie 2021, 2:11

Primul pod din oțel imprimat 3D din lume, la Amsterdam

Primul pod din oțel imprimat 3D s-a deschis în Amsterdam, Olanda. El a fost creat de brațe robotizate, folosind torțe de sudură, pentru a depune structura podului strat cu strat și este realizat din 4,5 tone de oțel inoxidabil.

Podul MX3D de 12 metri lungime a fost construit în șase luni. Structura a fost transportată peste canalul Oudezijds Achterburgwal din centrul Amsterdamului și este acum deschisă pietonilor și bicicliștilor.

Senzori atașați la pod vor monitoriza tensiunea, mișcarea, vibrațiile și temperatura de-a lungul structurii, pe măsură ce oamenii trec peste ea și vremea se schimbă.

Aceste date vor fi introduse într-un model digital al podului. Inginerii vor folosi acest model pentru a studia proprietățile materialului unic și vor folosi învățarea automată pentru a identifica orice tendințe care ar putea indica necesitatea întreținerii sau modificării. Ei speră, de asemenea, că îi va ajuta pe designeri să înțeleagă modul în care oțelul tipărit 3D ar putea fi utilizat pentru proiecte de construcții mai mari și mai complexe.

Foto: NewScientist


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.