1 decembrie 2021, 8:14

Podul din aventurile lui Winnie-the-Pooh, vândut pentru o sumă considerabilă

Alan Alexander Milne, autorul aventurilor lui „Winnie-the-Pooh”, a fost inspirat de un pod vechi pentru îndrăgitele sale poveşti despre ursuleţul iubitor de miere.

Acum, pod din lemn a fost vândut la licitaţie în Marea Britanie.

Prețul acestui pod era estimat între 40.000 şi 60.000 de lire sterline, dar a fost adjudecat la 131.000 de lire sterline (150.000 de euro).

James Rylands, specialist responsabil la casa Summers Place Auctions, a spus că „este absolut încântat că a putut să vândă o bucată de istorie literară”.

Povestea podului

Milne aprecia acest pod din pădurea Ashdown, în sud-estul Angliei. Acesta a fost construit în 1907 şi cunoscut sub numele de „Posingford Bridge”, a devenit celebru după ce a apărut în poveste.

Autorul a fost inspirat de fiul său Christopher Robin Milne, care obişnuia să joace un joc inventat de ei, „Poohsticks”: fiecare jucător lansa de pe pod un bâţ din amonte iar cel al cărui băţ ajungea primul în aval era câştigător.

În 1979 a fost numit oficial „Poohsticks Bridge”. După ce a fost folosit de mii de turişti, a fost demontat în 1999 şi înlocuit, cu sprijinul financiar al Disney Corporation, arată adevarul.ro.

Podul original a fost pus în vânzare după ce a fost în întregime restaurat şi reconstruit.

Cel care a cumpărat acum podul vrea să îl instaleze pe domeniul său, Buckhurst Park, la Withyham, în Sussex (sud-estul Angliei).

Sper ca mulţi copii (şi adulţi) să poată admira podul original care a inspirat unul dintre cele mai cunoscute jocuri, încă jucat de copiii din Marea Britanie şi din străinătate„, a spus acesta.

sursa foto: 7media.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.