18 martie 2023, 18:31

Politehnica București anunță deschiderea Euronews în Republica Moldova

Euronews România, post de televiziune operat de Euronews în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, va deschide o filială în Republica Moldova până în toamna acestui an, a anunțat în exclusivitate la ”Serviciul de noapte”, Mihnea Costoiu.

El a adăugat că decizia face parte din strategia universității, care și-a asumat rolul de mediator și de formator de opinie nivel național și european.

„Euronews România este o televiziune dezvoltată în parteneriat cu Euronews World , cu girul Comisiei Europene pentru România. Politehnica București are licența pentru Euronews România, dar si pentru Euronews Republica Moldova și vom dezvolta în perioada următoare și filiala din Republica Moldova pentru Euronews, ținând cont de presiunea extraordinară care există în Republica Moldova și ne dorim să avem o voce proeuropeană și în această parte a lumii. Este parte din strategia universității, care și-a asumat rolul de mediator, să spun așa, pe de o parte, pe de altă parte, și de formator la nivel național și european”.

Postul Euronews Republica Moldova urmează să fie lansat până în toamna acestui an.

Calculele noastre și discuțiile de la Chișinău rămân. Această linie e pornită deja. Ne dorim ca în toamnă, cel mai târziu în toamnă, Euronews Moldova să fie on-air, să avem un studio acolo, cu corespondent și cu emisiuni dedicate”. Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București

Menționăm că Radio România este prezentă de peste 10 ani pe piața media din Republica Moldova, cu postul Radio România Chișinău.

Printre proiectele Universității Politehnice se mai numără intrarea pe piața energiei ca producător de energie electrică și termică, construirea unui model antreprenorial în zonele energie, bioinginerie, securitatea informației, dar și construirea unui ecosistem prietenos pentru studenți și profesori. Acesta presupune construirea unei întregi infrastrucuri de educație: pe lângă o grădiniță și o școală gimnazială care deja funcționează în cadrul Universității Politehnice, urmează costrucția unui liceu.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol