10 iulie 2020, 6:14

Poliția Capitalei lansează ,,Olimpiada Siguranţei”, un concurs pentru preșcolari

Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Capitalei organizează concursul ”Olimpiada siguranţei”, ediţia a VIII-a la care pot participa preşcolari şi şcolari din clasele 0-XII, din Bucureşti, potrivit Adevarul.ro.

Olimpiadele organizate de către şcoală sunt completate de acţiuni ale instituţiilor, venite în sprijinul elevilor. Aceştia sunt invitaţi să se înscrie la o olimpiadă extracurriculară care le permite să-şi dezvolte creativitatea, cunoştinţele despre siguranţă şi spiritul de cetăţenie activă.

Temele pentru concurs 

Preşcolarii şi şcolarii din clasele 0-IV au de realizat machetele unor mall-uri sigure (pot adăuga elemente de siguranţă reale sau imaginare), elevii de gimnaziu pot scrie povestiri poliţiste (care vor fi cuprinde în volumul V) iar liceenii au de realizat campanii de prevenire a consumului de alcool şi droguri la volan (draftul campaniei, spot audio sau video, afiş/flyer).

Lucrările (pentru povestiri şi campania liceenilor), respectiv fotografiile machetelor (pentru preşcolari şi şcolari mici) se vor transmite pe adresa de e-mail [email protected], până la data de  pana pe data de 15.02. 2019. Toate regulile pentru realizarea materialelor sunt disponibile pe acest site.   Pe 1 iunie este şi o variantă a acestei olimpiade, pentru copiii cu dizabilităţi- ,,Olimpiada siguranţei vulnerabile”, aflată la cea de a IV-a ediţie.

Lucrul în echipă este încurajat şi premiat   

Concursul organizat de către Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti este din ce în ce mai îndrăgit printre elevii bucureşti.

  ,,Anual participă în medie 700 de elevi la această manifestare. Noi încurajăm lucrul în echipă elevi- profesori- părinţi pentru că este un concurs ce formează deprinderi pentru viaţă. Anul trecut premierea a fost la Biblioteca Naţională.  Anul acesta ne-am gândit să mergem într-un mall, pentru că ideile copiilor pot fi puse în practică. Premierea copiilor se va face pe 25 martie, de Ziua Poliţiei, într-un cadru festiv. Premiile constau în cărţi şi jucării. Pe viitor, ne dorim o Olimpiadă naţională şi chiar europeană a siguranţei. Proiectul a fost deja promovat către Reţeaua Europeană de prevenire a criminalităţii (EUCPN) ”, spune Graţiela Văduva, comisar şef de poliţie, şeful Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

,,Olimpiada siguranţei” organizată de către Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a fost lansată acum 8 ani.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.