10 iunie 2022, 14:47

Poliţia Locală din Timișoara poate amenda mai uşor şoferii, cu aparate mobile

Poliția Locală din Timișoara „s-a înarmat” cu tehnologie. În premieră națională, agenții folosesc un telefon mobil, o aplicație și o imprimantă portabilă ca să-i amendeze mai usor pe şoferii prinşi că parchează în locuri interzise. Sistemul este mult mai eficient – nu doar că reduce bugetul cheltuit pe tipizate cu 95%, dar, dacă nu mai e atât de mult de scris, se pot da mai multe amenzi.

Aplicația a fost deja instalată pe 84 telefoane mobile. Practic, agenții umblă cu imprimanta la curea și pot emite astfel amenzi pe hârtie rezistentă la intemperii, pe care le fixează pe parbrizul autovehiculului.

„Este mai util deoarece este scris în format electronic, datele sunt lizibile, are dimensiune mai mică, datele se introduc într-o bază de date la sediul Poliţiei Locale, avem o evidenţă mai clară a acestor vehicule parcate neregulamentar”, a spus Daniela Seracin, purtăatore de cuvânt a Poliției Locale din Timișoara.

Înainte de implementarea acestui nou mod de lucru, şoferii obşnuiau să găsească pe parbriz o simplă foaie A4. Noul sistem și echipamentele de la Poliția Locala Timișoara au costat aproximativ 300.000 de lei.

Foto: Observator News


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol