8 iunie 2022, 20:28

Polonia: hotel mobil, din remorci frigorifice dezafectate (FOTO)

Studioul de arhitectură și design Znamy Sie din Wrocław dă o nouă viață remorcilor izoterme abandonate, transformându-le în camere de hotel pe roți. „Good Spot” (Loc Bun) se numește primul lanț hotelier mobil din Polonia, care-și propune să ofere o experiență unică liniștită vizitatorilor săi, aducându-i mai aproape de natură.

„Ideea a luat naștere în timpul unei excursii de kitesurfing în orașul Hel; este esențial să urmărești vântul bun. Ce-ar fi dacă s-ar putea mișca camera de hotel?”, s-au gândit designerii.

Cantități uriașe de semiremorci frigorifice dezafectate sunt importate în Polonia. Designerii au îmbrăcat exteriorul cu oțel inoxidabil, inspirându-se din emblematica rulotă și au adăugat un cadru de lemn la ferestre. Deschiderile nu ocupă o suprafață mare, fiind plasate pe laturile scurte ale vehiculului, pentru a proteja interiorul de condițiile meteorologice nefavorabile.

Interiorul este dominat de finisaje albe din lemn. Rulota poate găzdui până la patru oaspeți și include două zone de dormit. Toate funcțiile sunt amplasate în jurul perimetrului, pentru a profita la maximum de spațiu. Mobilierul din lemn, construit la comandă, cu spațiu de depozitare integrat, creează un interior confortabil și funcțional.

Ferestrele mari sunt amplasate în zonele de dormit de la cele două capete ale vehiculului, permițându-i luminii naturale să intre în cameră. Designul include patru tipuri de remorci mobile: primul a fost finalizat, iar restul de trei sunt în producție.

Foto: Designboom


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol