27 septembrie 2021, 7:41

Pompierii români implicați în stingerea incendiilor din Grecia, decorați de președinte

Ziua Pompierilor a fost celebrată pe platoul de la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis care a decorat, luni, Drapelul de luptă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi pe comandanţii modulelor specializate de intervenţie care au acţionat la incendiile din Grecia.

Şeful statului a conferit Drapelului de luptă al IGSU din Ministerul Afacerilor Interne Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, în semn de „apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea de apărare a vieţii, bunurilor şi mediului împotriva incendiilor şi dezastrelor, pentru realizarea măsurilor de protecţie civilă, precum şi pentru coordonarea acţiunilor instituţiilor implicate în managementul situaţiilor de urgenţă”.

„Vă felicit, așadar, pentru înaltul profesionalism dovedit, recunoscut și apreciat nu doar de cetățenii români, ci și de Grecia și de comunitatea internațională. Ceea ce am văzut în Grecia ne dovedește, o dată în plus, că trebuie să creăm în rândul populației noastre o cultură a prevenției, prin pregătirea activă și continuă, astfel încât oamenii să știe cum să reacționeze la producerea unei situații de urgență majoră. Totodată, salut implicarea dumneavoastră și în lupta dusă la nivel național pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”, a transmis Iohannis.

Preşedintele a conferit Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, colonelului Valentin Florin Pop şi locotenent-colonelului Alexandru-Adrian Csilik Alexandru, informează ziare.com.

De asemenea, şeful statului a înmânat drapelele de luptă pentru 11 Inspectorate de urgenţă judeţene.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.