27 septembrie 2021, 7:18

Aproape 90% din populație vaccinată. Unde începe imunizarea copiilor cu vârste între 6 și 11 ani

Țara care a reușit să vaccineze 87% din populația eligibilă, urmează să imunizeze și copiii cu vârste între 6 și 11 ani.

Cel mai mic număr de infectări, din martie 2020, a fost raportat în Chile. De când a început imunizarea populației împotriva COVID-19, în februarie, Chile a fost lăudat la nivel internațional pentru campania de vaccinare de succes.

Guvernul a anunțat că va aproba vaccinarea cu vaccinul chinezesc CoronaVac pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Imunizarea acestei categorii a început luni.

Se știe că, în țările unde cea mai mare parte a populației adulte a fost imunizată, coronavirusul începe să-i vizeze pe cei care rămân vulnerabili, iar copiii se infectează mai mult, așa cum se întâmplă în Statele Unite”, spune dr. Lorena Tapia, medic pediatru și membru al comitetului de consiliere pentru vaccinuri.

Trebuie să mergem mai departe cu imunizarea în rândul celor mai tineri”, adaugă ea.

Rata de pozitivare a fost constant sub 1%, ceea ce a determinat guvernul să slăbească progresiv restricțiile. Interdicția de circulație după ora 22:00 a fost mutată la miezul nopții. Purtarea măștii de protecție este încă obligatorie, la fel ca distanțarea socială în locuri publice și școli, arată digi24.ro.

Locuitorii nu au fost sceptici față de vaccin. Chile a eradicat variola cu 27 de ani mai devreme decât restul lumii și a fost a treia țară care a controlat poliomielita, iar bolile copilăriei au fost reduse semnificativ.

Nu putem spune că este sub control”, spune dr. Alexis Kalergis, directorul Institutului de Imunologie și Imunoterapie Millennium din Santiago. „Pandemia nu s-a terminat și, dacă nu suntem atenți, putem avea un nou val în orice moment”, adaugă el.

sursa foto: bursa.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.