3 martie 2024, 10:29

Portretul lui David Popovici, pe un bloc de 9 etaje din București. Mesajul emoționant al sportivului

O pictură impresionantă care îl reprezintă pe înotătorul David Popovici decorează un bloc de 9 etaje din Capitală.

Lucrarea de artă stradală a fost realizată de o renumită echipă de artiști. Organizatorii speră ca astfel să transforme imaginea unei capitale gri şi să-i determine pe oameni să ridice ochii din telefon ca să se bucure de culoare.

Lucrarea care îl înfățișează pe David Popovici se întinde pe cele 9 etaje ale unui bloc de pe Șoseaua Ștefan cel Mare, pe o suprafață de 300 de metri pătrați. Portretul a fost realizat în cadrul celei de a treia ediție a Outline StreetArt și transmite tinerilor mesajul: Scrie-ți povestea prin sport!

Liviu Zorilă, președintele asociației E.D.I.T explică: “E prima oară când am decis să facem un mural dedicat unei personalități. Oamenii sunt foarte circumspecți nu înțeleg care e treaba nu înțeleg de ce se pun schele, cine-s băieții care dau cu spray pe pereți. După ce s-au dat jos schele toată lumea e foarte încântată o pata de culoare în acest oraș gri e mereu bine primită.”

Lucrarea gigant l-a impresionat și pe David Popovici care a scris pe Facebook:  „Iubesc România pentru că este o țară a creativității, o țară a oamenilor liberi care vor să o facă și mai bună. România crește prin excelență, prin sport, prin artă, inclusiv artă urbană.”

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol