9 aprilie 2020, 14:10

Poți spune adio paharelor de vin? Consumul de alcool în timpul sarcinii poate afecta capacitatea cognitivă a copiilor

Cercetătorii au analizat 23 de studii publicate pe tema consumului de alcool în timpul sarcinii, unde au descoperit că acest lucru poate să ducă la o greutate mai mică a bebeluşului la naştere.

În cadrul cercetării au folosit studii tradiţionale precum teste aleatorii controlate, alături de strategii alternative, au comparat copiii unor mame care au redus sau au crescut consumul de alcool, precum şi o abordare bazată pe markeri genetici, informează agerpres.ro.

Concluzia studiului este de a sfătui în continuare femeile să se abţină de la consumul de alcool pe durata sarcinii, pentru a nu la afectarea capacităţii cognitive a copiilor.

Cercetarea noastră confirmă actualul consens ştiinţific: consumul de alcool în timpul sarcinii poate afecta capacităţile cognitive ale unui copil mai târziu pe parcursul vieţii, inclusiv activităţile de învăţare. Ar putea totodată avea drept efect o greutate mai mică la naştere„, a precizat Luisa Zuccolo, de la Universitatea din Bristol.

Acest mesaj este mai important ca niciodată având în vedere studii recente prin care industria alcoolului promovează informaţii derutante despre adevăratul impact al consumului de alcool în timpul sarcinii asupra sănătăţii„, mai susține aceasta.

sursa foto: stirileprotv.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.