5 martie 2024, 16:23

Povestea bătrânei care mergea cu mașina doar până la piață e adevărată. Numai că nu avea VW. Ci Lada. Și nu era în Germania, ci în Ucraina (VIDEO)

Mitul bătrânei care deținea o mașină veche, dar cu un kilometraj de invidiat (pentru că mergea cu ea doar până la piață) a fost în sfârșit confirmat. Numai, să vedeți, cu câteva mici ajustări. Mașina nu era un VW, ci o Lada. Și nu era în Germania, ci în Ucraina.

PiataAuto.md povestește de un exemplar de Lada 2102, fabricat în 1973, care a stat în ultimii 50 de ani (da, ați citit bine, fix 50) într-un garaj, bine conservată, cu doar 80 de km la bord.

A fost cumpărată din Kiev, dusă până acasă, în Irpin (o suburbie a capitalei ucrainene) și…cam atât.

Mașina a fost impecabil conservată. A fost suspendată pe niște butuci, așa că arcurile nu au fost tensionate. A stat la întuneric, așa că nu are probleme nici cu decolorarea vopselei. Ba, mai mult, și umiditatea a fost scăzută, așa că mașina nu prezintă urme de rugină.

Maşina nu avea nici măcar oglinzile instalate, ştergătoarele sau plăcuţele de înmatriculare.

Acum proprietarul i-a schimbat uleiul și alte consumabile și are de gând să o pună în funcțiune, dar mai are de parcurs câțiva pași delicați, pentru a o nu deteriora.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol