7 iunie 2020, 5:16

Povestea celui mai longeviv frizer: tunde cu normă întreagă la 107 ani

Dl. Mancinelli are 107 ani și încă lucrează cu normă întreagă, cinci zile pe săptămână, de dimineață până seara. Cu strategie de finisare impecabilă și o mână dibace, maestrul dă dovadă de o dexteritate aparte, apreciată de generații la rând.

Lucrează în frizerie de la vârsta de 11 ani, iar în 2007, la vârsta de 96 de ani, a fost recunoscut de Guinness World Records drept cel mai vechi frizer. De atunci, laudele s-au derulat – de la grupuri civice locale, personalități politice și hair stylisti – iar maestrul a continuat să-și depășească condiția.

Dl Mancinelli a declarat că s-a născut în 1911 în apropiere de Napoli, Italia, și a emigrat împreună cu familia, la vârsta de 8 ani, când s -a alăturat unei rude la Newburgh, NY. A fost unul dintre cei opt copii ai familiei sale- „Eu sunt singurul care a plecat să lucreze la vârsta de 11 ani într-o frizerie locală.

În timp ce coafurile s-au schimbat de-a lungul deceniilor, domnul Mancinelli s-a adaptat. „Le-am tăiat pe toate”, a spus el, „părul lung, părul scurt, orice a fost la modă – bretonuri drepte sau permanente”.

Întrebat despre secretul longevității sale, domnul Mancinelli a spus că a lucrat întotdeauna cu pasiune și că nu a fumat niciodată sau nu a băut prea mult. Are o dantură perfectă și nu este dependent de medicamente zilnice. Nu a avut nevoie de ochelari, iar mâinile lui de coafat sunt intacte.

„Mă duc doar la doctor, deoarece oamenii îmi spun, dar nici el nu poate înțelege condiția mea fizică”, a declarat Mancinelli, potrivit New York Times.

Un motiv pentru care continuă să lucreze, a spus el, este că îl ajută să rămână ocupat și optimist după moartea soției sale de 70 de ani, Carmella, acum 14 ani. Îi vizitează mormântul zilnic înainte de muncă. Dl. Mancinelli trăiește singur, nu departe de salonul din New Windsor.

Sursa indianexpress.com

Tehnici specifice de hairstyling, atunci și acum

Unii clienți vin la el de peste 50 de ani, după ce au avut parte de sute de tunsori. „Am niște clienți care vin la mine de patru generații – l-am tuns pe tatăl, bunicul și străbunicul lor”, a mai adăugat dl Mancinelli. Atunci, o coafură costa 25 de cenți, iar acum, o tunsoare de la domnul Mancinelli costă 19 $.

Nu mai practică tehnicile medicale pe care le-a învățat timpuriu de la frizerii mai vechi, cum ar fi arderea negilor sau utilizarea lipitorilor pentru umflare sau tensiune arterială ridicată. Totuși, păstrează în sertarul salonului – „pentru că atunci când electricitatea se stinge” – o pereche de mașini de tuns manuale pe care le-a folosit înainte ca mașinile electrice de tuns să intre în uz.

Pentru zilele de naștere ale domnului Mancinelli, salonul se închide și dă o petrecere, cu mâncare donată de supermarketul local. Dar cele mai multe zile sunt rutine, întrerupte de ancheta ocazională de știri care urmărește acest frizer centenar.

Succesul longevivului frizer a atras persoane curioase din întreaga lume. Inclusiv actorul Ben Gazzara a venit acum 10 ani de la Manhattan pentru o tunsoare, la sfatul unui prieten, urmat fiind de regizorul Joe Murphy.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.