11 iunie 2022, 0:31

Povestea ciudatului mesaj de pe Podul Basarab din București

Pe podul Basarab din București este scris un mesaj cu niște caractere pe care nu prea le înțelege nimeni. Cine și cum a ajuns taman acolo pentru a lăsa un mesaj și mai ales care este acesta, aflăm dintr-un interviu pe care l-au acordat chiar autorii lui pentru site-ul redbull.com.

S-a întâmplat într-o noapte, când doi artiști din Berlin s-au urcat pe unul dintre turnurile de susținere ale Podului Basarab.

După aceea au coborât în rapel de la 84 de metri ca să deseneze niște hieroglife cu vopsea neagră.

În interviul acordat pentru site-ul redbull.com, artiștii, care se prezintă ORAKLE și ATMO, au spus că au fost surprinși cât de ușor au putut urca pe un astfel de obiectiv.

Suntem un duo care și-a găsit vocea prin toate formele de exprimare artistică pe care ni le putem imagina și care ne plac. În excursia noastră la București, a fost alături de noi prietenul și fotograful Eirikur”, povestește Orakle.

Mă identific drept o persoană care încearcă mereu să includă și o poziție politică în arta sa. De asemenea, îmi place să creez ATMOsferă prin clipuri și poze. Ele indică estetica mea și transmit și felul în care mă simt atunci când sunt în mijlocul acțiunii”, adaugă ATMO.

Cei doi sunt militanți antirasism și antisexism, iar mesajul lor scris pe Podul Basarab le reflectă convingerile.

Unul dintre mesaje este numele lui ORAKLE, iar celălalt se traduce prin ANTIFA (mișcare de stânga antifascistă și antirasistă).

Interviul integral cu cei doi îl găsiți AICI

Sursa foto Pod Basarab:  https://www.facebook.com/romaniaactualitati/
Sursa foto autori: © eirikurmortagne

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE