28 mai 2020, 21:57

Povestea merge mai departe sau cum să nu uităm marile bătălii pentru România

Ingineri, studenți și elevi cu vârstele cuprinse între 14 și 70 de ani luptă în bătălii, fac instrucție și poartă uniforma militară. Nu luptă în război, sunt civili, uniți de o pasiune comună față de istoria militară a României. În cadrul asociației „Tradiția Militară”, aceștia reînvie o istorie care altfel există doar în cărți.

Asociația „Tradiția Militară” creează astfel o imagine inedită a istoriei militare a României. Pentru fiecare dintre cei înrolați în această organizație, recompunerea evenimentelor istorico-militare, precum bătăliile celebre la care au luat parte trupele române în Primul, respectiv al Doilea Război Mondial, reprezintă modul prin care ei își servesc patria. De asemenea, acesția participă și la parada militară anuală de 1 decembrie din Capitală.

Pentru săptămâna aceasta, Edițiadedimineață.ro și-a propus să vă prezinte povestea asociației „Tradiția Militară” și a oamenilor care își dedică timpul unei activități patriotice, care trece dincolo de un simplu hobby. Astfel, am aflat că patriotismul reprezintă într-adevăr componenta cea mai importantă a celor din asociație, fără de care promovarea datinilor, tradițiilor și glorificarea istoriei naționale nu ar fi posibilă.

 

Muțumim BDT Mazda pentru sprijinul acordat în realizarea acestui material!


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

 1. messerschmitt

  26 octombrie

  Tot ce nu spun ei e ca la toate acțiunile din străinătate sunt chemați doar o data pt ca ne fac de ras

 2. IAR-80

  27 octombrie

  Activitatea Asociatiei Traditia Militara este prodigioasa si unanim apreciata. Romania se poate mandri cu reprezentantii sai la Uniunea Europeana a Asociatiilor Istorico-Militare.

 3. Burcea Eugeniu

  28 octombrie

  Ca membru al Asociatiei Traditia Militara, am participat la multe actiuni de reconstituire istorico-militare in strainatate. Peste tot am fost foarte bine apreciati si felicitati .

 4. Onest

  31 octombrie

  Asociatia Traditia Militara este nu numai reprezentanta Romaniei la Uniunea Europeana Asociatiilor Istorico-Militare, dar are un palmares international fara egal. A purtat cu mare succes culorile Romaniei: de 2 ori in Austria, de 2 ori in Germania, de 3 ori in Franta (Paris si Verdun, o data de Ziua Nationala, in fata Presedintelui Frantei), de 13 ori in Bulgaria (Plevna, Grivita, Turtucaia, Bazargic, Sofia), o data in Republica Moldova (Parada Militara de Ziua Nationala), de 2 ori in italia, de 3 ori in Cehia si Slovacia, de 9 ori in Ungaria, de 2 ori in Rusia (Stalingrad), de 5 ori in Ucraina (Odessa, Crimea). Felicit ATM!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.