7 ianuarie 2023, 23:50

Povestea unei femei obișnuite. “Să îți pui semințe în buzunar. Când o să mori pe pământurile noastre, măcar vor crește flori în urma ta”

Mici gesturi de eroism, atât se pare că permite istoria să rămână în urma unora.

Gestul suprem de eroism s-a consemnat, ieri, pe Insula Șerpilor. Știți povestea, nu vă mai încarc cu ea.

Nu a fost singurul. Fanatik spune povestea unei femei obișnuite care a decis să înfrunte de una singură un soldat rus.

Întâmplarea s-a petrecut în timpul zilei de miercuri, în orașul Henicesk, un oraș-port cu ieșire la Marea Azov, din sudul Ucrainei.

Aici, o femeie a avut curajul să meargă față în față cu un soldat rus și efectiv să-l ia la rost pentru ceea ce el și restul trupelor fac în Ucraina.

Aceasta l-a întrebat pe soldat de ce a venit pe pământurile ucrainene, în vreme ce soldatul încearca să încheie discuția încă de la bun început. Soldatul îi spune că înțelege că nu se află pe pământ propriu și că ”dialogul nostru nu are sens.”

Femeia insistă, însă, și se ceartă cu soldatul, căruia îi transmite în mod vulgar că rușii sunt răi. Respectivul încearcă să-i spună femeii să se calmeze și să nu agraveze situația, afirmând totodată că ”această conversație nu va duce la nimic și nu va rezolva situația.”

Încheierea este fabuloasă. Femeia îi spune: ”să îți pui semințe de floarea soarelui în buzunar. Când o să mori pe pământurile noastre, măcar vor crește flori în urma ta.”

Dincolo de filmarea de mai sus, în care este surprins de la distanță dialogul dintre cei doi, se pare că există și o filmare realizată tocmai de către femeia care l-a luat la rost pe rus:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol