27 septembrie 2021, 6:56

Povestea unui colț de rai. Monaco, locul în care luxul atinge un alt nivel

Este aflat doar la 15 kilometri de Italia și cam tot la atâția de Nisa, are o suprafață de 2,02 kilometri pătrați și este al doilea cel mai mic stat suveran din lume (după Vatican), dar și cel mai mic Principat din lume. Este vorba despre Monaco, capitală a luxului, casa departe de casă a milionarilor și a celor care trăiesc viața la un alt nivel, potrivit historia.ro. 

Pare neverosimil, dar populația înregistrată la ultimul recensământ, cel din 2018, era de 38.682 de locuitori, reprezentanţi a nu mai puțin de 140 de naționalități ce trăiesc în pace și în armonie, monegascii nativi, cu drept de vot, fiind aproximativ 7.000. Pe scurt, mai bine de 80% dintre locuitori sunt născuți în alte țări. În plus, 19.009 suflete pe kilometru pătrat înseamnă cea mai mare densitate de populație dintre toate statele suverane ale lumii.

Vorbim despre un ministat cu doar 85 de oameni care alcătuiesc forţele armate (toţi francezi, conform tratatului bilateral din 1861), cu 450 de poliţişti (procentaj mare raportat la numărul de locuitori, menit să protejeze Monaco de criminalitate) şi cu o singură staţie de tren, care însă este operat de SNCF-ul francez.

Câteva curiozități atât mai surprinzătoare despre Monaco, raiul bogaților 

Monaco este casa departe de casă pentru 12.261 de milionari, iar acest număr reprezintă o treime din totalul populației.

Cine are o casă aici, este cu adevărat milionar, deoarece un metru pătrat locuibil este de aproximativ 4.100 de euro. Această sumă colosală este de patru ori mai mare decât prețul unui metru pătrat în Manhattan, care costă „doar” 1.650 de euro.

Monaco are cel mai mare PIB, pe cap de locuitor, din lume, acesta fiind depășit, potrivit datelor ONU, doar de un alt Principat, Liechtenstein (151.000 de euro).

Luând în considerare modul de viață al localnicilor, ar fi absurd să spunem că Monaco nu deține și cea mai ridicată medie a speranței de viață (85,8 ani), de pe întreg globul. Mai mult decât atât, se pare că aici nu există nici măcar un singur om care să se plângă din cauza sărăciei.

Sursă Foto: rivierabarcrawltours.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.