23 septembrie 2023, 16:39

Predispoziție genetică pentru cazurile grave de COVID

O echipă de cercetători de la Şcoala Superioară de Economie (HSE) din Rusia susţine că a descoperit o ”predispoziţie genetică pentru cazurile severe de COVID-19”, scrie Agerpres.

Într-un studiu publicat în revista Frontiers in Immunology, echipa de la HSE a atribuit această susceptibilitate unui set de şase molecule care contribuie la imunitatea prin celule T, ”unul dintre mecanismele-cheie folosite de corpul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor virale”.

Aceste molecule, cunoscute sub denumirea de antigenul leucocitar uman clasa I (HLA-I), sunt ”unice la fiecare individ”, însă dacă distrug sau nu noul coronavirus ”ţine în mare parte de genetică”, întrucât moleculele sunt moştenite… de la părinţi.

Descoperirile cercetătorilor ruşi vin în contextul temerilor potrivit cărora mutaţiile virusului raportate prima dată în Marea Britanie şi Africa de Sud ar putea duce la forme mai severe ale bolii şi s-ar putea dovedi rezistente la vaccin, deşi oamenii de ştiinţă întrebaţi de revista Nature săptămâna trecută au spus că virusul va deveni mai puţin letal odată cu trecerea timpului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol