19 septembrie 2020, 8:42

Pregătiri pentru 1 decembrie, Ziua Națională a României. Care este programul evenimentelor

Pregătirile pentru sărbătorirea Zilei Naţionale au început. Mai sunt doar câteva zile până pe 1 decembrie, iar autoritățile se pregătesc să pună la punct ultimele detalii pentru ca totul să decurgă conform planului.

„Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave, vor participa duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Naţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti”, a transmis, vineri, MApN, potrivit Gândul.ro.

Mai mult, în București va avea loc, tot pe 1 Decembrie, începând cu ora 9:00 și o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

„Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, defilări şi expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament, în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare”, mai spun reprezentanţii MApN, potrivit Gândul.ro.

Tot cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Chiar și militarii români care nu se află pe teritoriul țării, fiind aflați în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest şi Mali, precum şi cei aflaţi în misiune în Polonia, vor desfășura ceremonii militare și activități pentru a celebra Ziua Naţionale.

„Repetiţiile pentru Parada militară deschise reprezentanţilor mass-media vor avea loc după următorul program:

– miercuri, 27 noiembrie, de la ora 09.45, la Terenul de instrucţie Ghencea (acces din Şoseaua Antiaeriană nr. 4-6, începând cu ora 9.00).

Precizăm că antrenamentul din data de 29 noiembrie a fost anulat.

– sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 09.00, în Piaţa Arcul de Triumf.

Precizăm că antrenamentul din data de 23 noiembrie a fost anulat”, se arată în comunicatul MApN, mai anunță Gândul.ro.

Citește mai multe detalii pe Gândul.ro.

Sursă Foto: radioiasi.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.