27 noiembrie 2022, 20:03

Pregătiți-vă de o nouă grevă la Lufthansa!

Nici nu s-au stins bine ecourile acțiunii de săptămâna trecută, că Lufthansa se confruntă cu o altă acțiune revendicativă, de data aceasta a piloților.

Piloții companiei germane Lufthansa au votat, cu o largă majoritate, în favoarea unei acțiuni sindicale, amenințând cu noi perturbări ale curselor în timpul sezonului aglomerat de vară, scrie DW.

Faptul că peste 97% dintre piloții transportatorului aerian german vor să protesteze nu înseamnă neapărat că va avea loc o grevă, dar a fost un semnal pentru angajator că trebuie să ia măsuri constructive. Dar nici că acțiunea nu va avea loc.

Ce vor piloții de la Lufthansa

Sindicatul Vereinigung Cockpit cere o creștere salarială de 5,5% în acest an pentru piloții săi și o compensare automată a inflației după aceea.

De asemenea, dorește o structură salarială uniformă pentru tot personalul companiilor aeriene ale grupului Lufthansa, care include compania principală Lufthansa, precum și filiala low-cost Eurowings.

Greva de săptămâna trecută

Grevele și lipsa de personal au forțat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri și au provocat cozi imense pe aeroporturile importante din Europa, frustrându-i pe turiștii dornici să călătorească după blocajele impuse de pandemia de COVID-19.

Lufthansa a fost deja zguduită miercuri de o grevă a personalului de la sol, care a obligat compania să anuleze peste 1.000 de zboruri.

Sindicatul Verdi, care cuprinde tehnicieni și angajați din domeniul logisticii, ceruseră, miercuri, o mărire cu 9,5%.

Mai multe aici:

Din nou haos pe aeroporturi! Lufthansa intra în grevă

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol