22 mai 2024, 8:41

Premieră de senzație: Când se lansează Moromeții 2

Personajele lui Marin Preda vor fi readuse la viață în filmul „Moromeții 2” pe data de 5 noiembrie, la Sala Palatului.

Filmul continuă povestea din cel de-al doilea volum al romanului, avându-l în prim-plan pe Niculae, copilul ambițios care dorea să își comtinue studiile, în ciuda insistențelor tatălui său de a se ocupa de treburile din gospodărie.

Citiți și: Filmările la Moromeții 2, pe sfârșite. Imagini de pe platourile de filmare FOTO

„E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare şi teamă. Iar lumea aceea pe care o ştiam dispare, de fapt. Asta m-a şi atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supravieţuit până în anii colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, a declarat Stere Gulea, într-un comunicat.

Preţul biletelor puse în vânzare pe Eventbook.ro este de 60 lei (categoria I), 40 lei (categoria II) şi 30 lei (categoria III).  Filmul se va lansa oficial în cinematografele din ţară pe 16 noiembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.

La finalul proiecţiei de gală de la Sala Palatului, regizorul, actorii şi ceilalţi realizatori vor împărtăşi spectatorilor experienţe din culisele filmărilor şi vor acorda autografe. De asemenea, organizatorii vor oferi celor prezenţi o broşură de colecţie dedicată universului Moromeţilor, precum şi alte surprize, scrie Agerpres.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol