8 decembrie 2023, 0:47

Premieră în București: spectacolul de comedie „De unde vin copiii/ adulții?”

Publicul bucureștean este invitat la premiera spectacolului „De unde vin copiii/adulții?”, regizat de Mihaela Sîrbu, care va avea loc pe 21 septembrie, la unteatru.

O comedie creată în zece repetiții, în baza participării echipei artistice la programul de ghidaj „Cum le vorbim copiilor despre corp, sexualitate și relații?” susținut de psihoterapeuta Cristina Dinu Popa, spectacolul conține scene concepute de cinci artiști, inspirate din imaginația și experiențele lor.

Mai multe mărturisiri personale vor putea fi citite înainte de începerea spectacolelor, iar la final va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Din distribuția spectacolului fac parte: Andreea Mateiu, Cătălin Coșarcă, Doina Antohi și Dan Murzea.

Comedie

Comedie în versuri, mal-entendu, comedie fizică, și chiar un moment de musical vor pune în lumină personajele diverse din spectacolul „De unde vin copiii adulții?”, de la părinți contemporani la personal medical dintr-un univers paralel, la oamenii peșterilor, Romeo și Julieta sau doi spermatozoizi plini de determinare.

Știința corpului, sexualitatea și toate aspectele legate de relațiile de cuplu merită să fie o parte firească din conversațiile noastre la un suc cu prietenii, la o plimbare cu familia sau la o seară de teatru. Când vine vorba de o anumită parte din corpul uman însă, cuvintele de dicționar parcă dispar, pentru a face loc unei creativități debordante, unui simț poetic consistent, și, în fond, unor jene ce vin transmise de care se împletesc foarte strâns, în cutuma de „om civilizat”. Din punctul acesta de vedere, adulții de azi vin din copiii de ieri, care vin din adulții de alaltăieri și așa mai departe, purtând în ei tot bagajul de pudoare și rușine care influențează și copiii de azi.

Programe

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023.

Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa https://arcub.ro/.

Biletele pot fi achiziționate online de pe platforma Eventbook: https://eventbook.ro/theater/bilete-de-unde-vin-copiii-adulti

Următoarele reprezentații vor avea loc pe 25 septembrie (de la 19:00 și 21:00) și 26 septembrie (20:00). Pe paginile de Facebook și Instagram Om cu Om vor fi anunțate toate informațiile.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol