27 iulie 2021, 23:40

Premieră în istoria examenului de la finalul clasei a VIII-a. Cum vor afla elevii notele

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat o premieră în istoria examenelor naționale.

Rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD (Regulamentul general privind protecția datelor) când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel.

În acest sens, astăzi, 17 iunie, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat un raport ce va conține școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP-ul și codul unic aferent candidatului – exemplu cod: JJ0000000 (JJ = indicativul județului). Raportul va fi distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene.”, explicat Ministerul Educației, într-un comunicat.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

La finalul probei de Matematică, fiecare candidat a primit un raport cu: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului: Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului).

sursa foto: antena3.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.