23 ianuarie 2021, 4:15

Premieră la FNT. Moartea bate la ușă, cu Maia Morgenstern și Mircea Rusu

Un eveniment teatral LIVE în cadrul Festivalului Național de Teatru, astăzi la ora 16.00.

FNT aduce în ediția online de anul acesta o premieră în teatrul românesc: prima transmisiune live a unui spectacol-lectură în variantă 360°, ceea ce presupune o experiență nouă și inedită pentru public.

Spectacolul „Moartea bate la ușă”, pe un text de Woody Allen, îi are în distribuție pe actorii Maia Morgenstern și Mircea Rusu, într-o adaptare scenică gândită și realizată de Florin Ghioca.

Cei doi actori au avut numeroase colaborări în spectacole de-a lungul vremii, cele mai recente fiind în „Vizita bătrânei doamne” de la Teatrul Național din București (regia Alexander Morfov) și în „Amantul”, la Teatrul Evreiesc de Stat, în regia regretatului Vlad Stănescu.

De data aceasta însă, „Moartea bate la ușă”, un text de teatru scurt al lui Woody Allen, îi va aduce pe cei doi în lumea umorului fin al cunoscutului actor, regizor și scenarist american. Iar pe cei care vor urmări reprezentația live într-o experiență inedită. Practic, spectatorul va fi în mijlocul acțiunii și va putea să urmărească tot ce se întâmplă în încăpere, prin intermediul unei camere video 360°. Montată chiar în centrul spațiului de joc.

Premieră la FNT. Moartea bate la ușă. Piesă 360°

„Spectacolul Moartea bate la ușă este o comedie spumoasă scrisă de Woody Allen. Am ales-o pentru că am citit textul acum vreo 20 de ani și mi-a rămas întipărit în memorie, pentru că este un subiect simpatic, în ciuda titlului care nu prevestește nimic plăcut”, spune Florin Ghioca.

„Îmi place să inovez în meseria mea. Îmi place să vin cu lucruri noi, să provoc publicul spectator, indiferent că acesta se uită la niște fotografii de teatru făcute de mine sau la un spectacol, cum este cazul de față. Aveam în plan un spectacol 360 de grade încă de acum câțiva ani, însă el a apărut abia acum pentru că ne-a „ajutat” pandemia”.

„Astfel, FNT va prezenta în premieră un asemenea spectacol, în care publicul se va afla între cei doi actori, la nici un metru de ei. Fiind un spectacol online, distanțarea aceasta impusă va fi practic anulată pentru 40 de minute, timp în care ne vom putea bucura împreună de magia pe care o pot aduce doi uriași actori români, doamna Maia Morgenstern și domnul Mircea Rusu. Le sunt recunoscător că au acceptat să participe în acest proiect și sper din tot sufletul ca oamenii să se bucure alături de noi. A fost o experiență incredibilă pe scenă cu ei!”, povestește Florin Ghioca.

Piesa începe live la ora 16.00 AICI 

Înregistrarea ei poate fi găsită pe site-ul FNT până marți, 1 decembrie, ora 16.00

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.