1 decembrie 2022, 5:13

Premieră la TĂNASE. Vodevil după Feydeau

Teatrul “Constantin Tănase” anunță prima premieră a anului. Spectacolul „Nişte senzaţii”, după piesa „A răposat mama coniţei” de Georges Feydeau, va fi prezentat în premieră sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Savoy.

Vodevil într-un act, spectacolul a fost prezentat în premieră pe 15 noiembrie 1908 pe scena Comédie-Royale din Paris, fiind foarte bine primit de public şi de criticii de teatru ai vremii.

Din distribuţie fac parte Alexandru Arşinel (care semnează și regia), Ana Maria Donosa, Cristian Simion, Miruna Birău.

Îmi doream de mult să montez o comedie cu tentă de vodevil, acel ceva care să ne scoată din tiparul permanent al Revistei, chiar dacă eu însumi sunt creat şi funcţionez în spiritul acestui gen unic în lume”, spune Alexandru Arşinel.

Am repetat mai bine de un an, în condiţiile pandemiei, a fost greu, anevoios, în trepte, cu hop-uri, dar, atunci când credeam că gata, am scăpat şi că mergem mai departe, iar se închidea totul… Important este că am reuşit să ducem acest proiect la capăt. Am adaptat firul poveştii şi parte din replici la ceea ce se întâmplă în zilele noastre. Am colaborat la regia spectacolului cu Gina Lazăr, o regizoare tânără, talentată şi apropiată ca gândire de genul de Revistă, de comedie, în general şi am fost ajutat de ambiţia, determinarea şi dăruirea actorilor. Cred că va fi un succes al Teatrului de Revistă!

Biletele costă  de 30 de lei și pot fi cumpărate de pe site-ul Teatrului sau de la casa de bilete Sălii Savoy.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol