28 mai 2023, 23:05

Premieră mondială pentru lumea științifică

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim au publicat un studiu în premieră care dezvăluie o potențială metodă de reducere a simptomelor autismului.
Ceea ce au descoperit oamenii de știință israelieni este legătura directă între nivelurile de oxid nitric (NO) din creier și autism.
În Israel, peste 30.000 de copii cu vârsta de până la 18 ani au fost diagnosticați cu autism. În Statele Unite, una din 44 de persoane cu vârsta sub 21 de ani a fost diagnosticată cu acest spectru, ceea ce face ca autismul să fie cea mai frecventă tulburare de dezvoltare.
Medicul Haitham Amal și echipa sa de la Școala de Farmacie din cadrul Facultății de Medicină au descoperit o legătură directă între nivelurile de oxid nitric (NO) din creier și autism, a precizat universitatea într-un comunicat.
Studiul, realizat pe șoareci și publicat luni în revista Advanced Science, demonstrează că indicatorii de autism cresc pe măsură ce NO crește în creier și că indicatorii de autism și comportamentul scad pe măsură ce nivelurile de NO din creier sunt reduse ”într-o manieră proactivă și controlată”.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol