CITIRE

Premieră națională: Consiliul Județean Iași va înf...

Premieră națională: Consiliul Județean Iași va înființa un liceu pentru copii supradotați

În cadrul unei conferinţe de presă, de luni, 17 septembrie, Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a anunțat că în Iaşi va fi înfiinţat un liceu de excelenţă, care urmează a fi destinat copiilor supradotaţi.

Acest proiect pilot urmează să își desfășoare activitatea într-o instituţie dezafectată de mai mulţi ani, unde a funcţionat Grupul Şcolar ‘Dumitru Mageron’ din Iaşi.

„Va fi un liceu de excelenţă. Este un proiect pilot la nivel naţional. Vom susţine şi finanţa acest proiect din bugetul CJ. Inspectoratul Şcolar se va ocupa de selecţia elevilor pentru acest liceu. La noul liceu profesorii foarte buni vor preda la clase matematică, fizică, filologie. Practic, vor fi toate domeniile într-un singur loc. Spre exemplu, la ora actuală la Centrul Excelenţă ProRuralis (unde învaţă copiii cu performanţe la învăţătură care provin din familii defavorizate din mediul rural – n.r) sunt cinci copii într-un liceu, zece în alt liceu, şi se adună la un alt liceu. Cred că este mai bine ca decât să meargă copiii la diferite clase din diferite licee din oraş, mai bine merg profesorii la clasa respectivă”, a declarat Maricel Popa, conform agerpres.ro.

Sursa reporteris.ro

La liceul de excelenţă elevii vor beneficia nu doar de cursuri predate la un nivel mult mai înalt decât în restul şcolilor, ci şi de dotări de ultimă oră. Potrivit şefului CJ Iaşi, în această unitate tablele clasice vor fi înlocuite cu table digitale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.