CITIRE

Premieră națională: Primul centru de îngrijire des...

Premieră națională: Primul centru de îngrijire destinat copiilor cu boli incurabile a fost inaugurat

Fundatia Hospice Casa Speranței a deschis vineri primul centru de îngrijire paliativă cu servicii socio-medicale din București. Aici vor primi gratuit, în fiecare an, ajutor medical și consiliere psihologică, 2.000 de oameni diagnosticați cu boli incurabile.

Centrul va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi îngrijire paliativă copiilor, spaţii pentru activităţi educativ-terapeutice destinate copiilor, un adăpost dedicat familiilor aflate în situaţii limită (6 apartamente sociale), un centru educaţional, un centru de zi pentru diferite terapii ocupaționale, o clădire destinată activităților de kinetoterapie, o clădire destinată taberelor de vară, un centru de terapie pentru familii şi un centru educaţional destinat personalului medical.

Sursa europafm.ro

Conducerea centrului menționează că în fiecare an aproximativ 200 de copii vor fi îngrijiţi la noul centru Hospice, în condițiile în care instituția va funcţiona la capacitate maximă. Totodată, se vor organiza 2.000 de sesiuni de evaluare şi de terapie, iar aproximativ 300 de copii vor participa la taberele de vară.

Reprezentanții îşi doresc ca acest centru să devină în cel mai scurt timp un punct de referinţă în îngrijirea paliativă mondială. Pentru echipamentele medicale, cumpărarea medicamentelor şi instruirea angajaţilor, fundaţia mai are nevoie de fonduri, costul anual de funcţionare fiind estimat la 400.000 de euro. Companiile şi donatorii individuali care vor să sprijine acest demers pot găsi informaţii suplimentare pe site-ul fundaţiei

Citiți mai multe detalii aici


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.