27 septembrie 2020, 1:01

Premieră pentru IGSU: sistemul RO-Alert a trimis primul mesaj real de avertizare

Sistemul RO-Alert a fost pus în funcțiune la începutul weekendului, avertizând cetățenii pentru prima oară de o situație reală, și nu de un test, cum s-a întâmplat până acum.

Mai exact, târgoviștenii au fost anunțați de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență că o fabrica din apropiere a luat foc. Cetățenilor li s-a sugerat evitarea inhalării fumului prin rămânerea în locuințe: ”Incendiu fabrica de mobila cu degajari mari de fum. Pentru asigurarea protectiei, ramaneti in incinte, inchideti geamurile si nu va expuneti la fum. Respectati recomandarile pompierilor! DSU/IGSU”.

Anunțul privind punerea în funcțiune a serviciului RO-Alert a fost făcut chiar de IGSU pe pagina de Facebook, conform B1.ro.

”Pentru protejarea populației posibil a fi afectată de fumul rezultat din incendiu, IGSU a transmis un mesaj avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Zona de transmitere a cuprins celulele de telefonie mobila din municipiul Targoviste. Este pentru prima data când sistemul Ro-Alert este utilizat pentru prevenirea populației, într-o situație reală”, au susținut reprezentanții Inspectoratului.

Citiți mai multe pe B1.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.