12 august 2020, 11:56

Premieră pentru Marea Britanie. Pe autostrăzi vor apărea panouri de avertizare auto în limba română

Decizie administrativă în premieră pentru Marea Britanie. Semnalele digitale de circulație de pe autostrăzile britanice vor afișa mesaje în mai multe limbi, printre care și româna. Această măsură vine în ajutorul șoferilor de camioane de peste hotare să înțeleagă și să se orienteze mai bine în trafic.

Tot în premieră vor apărea și avertismente de trafic în limba germană, franceză, poloneză, olandeză, lituaniană, slovacă şi maghiară.

Procesul de traducere al avertismetelor din trafic va avea la bază un mecanism inteligent de scanare a plăcuțelor de înmatriculare. Astfel, sistemul își va da seama din ce țară provine șoferul, iar instrucțiunile de trafic vor apărea simultan pe ecran în limba potrivită.

Aceste semnale vor putea fi întâlnite pe autostrada M6, în apropiere de Carlisle. De mai multă vreme, această zonă este problematică pentru șoferii străini, deoarece lucrările de reabilitare a carosabilului nu au fost semnalizate astfel încât șoferii să înțeleagă desore ce este vorba. Din această cauză, șoferii au fost dezorientați în legătură cu drumul și au făcut chiar și manevre greșite.

Unul dintre managerii de proiect, la Compania de Autostrăzi din Anglia, a declarat: „Suntem o organizaţie care ascultă şi învaţă şi suntem hotărâţi să îmbunătăţim felul în care clienţii primesc informaţii referitoare la lucrări rutiere”, potrivit Adevărul.

Sursă Foto: adevarul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.