19 ianuarie 2021, 11:05

Premieră pentru Norvegia. Insula Verii ar putea deveni prima regiune fără fus orar din lume

Un nou record este pe cale să se întâmple pe o insulă norvegiană. Se pare că în Sommarøy, soarele nu apune vreme de 69 de zile pe an, iar din acest motiv această regiune ar putea deveni primul teritoriu fără fus orar din lume, citează Mediafax.

Supranumită și Insula Verii, Sommarøy este situată la aproximativ 320 de kilometri de cercul polar artic. Aici soarele strălucește din 18 mai până pe 26 iulie, respectiv 69 de zile. Din acest motiv, oamenii încearcă să se bucure cât mai mult de lumină fără a se mai raporta la ora artificială, deoarece noaptea polară durează din noiembrie până ianuarie. De exemplu, la miezul „nopții” poți vedea copii care se joacă în curte sau oamnei care își renovează casele.

Cei 300 de localnici de pe Insula Verii au semnat o petiție pentru a declara insula teritoriu fără fus orar. Astfel că, săptămâna trecută aceștia au organizat o întrunire cu un reprezentant al Parlamentului norvegian pentru a preda lista cu semnături și pentru a stabili cum ar trebui să fie aplicată legea.

Principalul motiv pentru care locuitorii insulei au semnat această petiție este acela de a putea avea un program mult mai flexibil în ceea ce privește programul școlar și cel de muncă. Acest lucru, spun ei, ar putea facilita dezvoltarea pescuitului și al turismului, fiind și principalele industrii de pe insulă.

Sursă Cover Foto: mediafax.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.