Site icon Editia de Dimineata

Premiere românești în NFT: primul magazin online și prima copertă de revistă

Tehnologia avansează într-un ritm alert, iar NFT-urile sunt într-o tendință ascendentă în spațiul blockchain. Multe companii de comerț electronic au început să le încorporeze în strategiile lor de business, chiar dacă acest lucru presupune costuri destul de ridicate.

Rama digitală

Magazinul online Magline.ro lansează în România tablourile digitale pentru NFT-uri, cu ecran de 21.5 inch și cu sisteme de operare care au preinstalată aplicația de afișaj NFT. Dispozitivul se poate conecta la internet prin WIFI (având și o extra antenă pentru captarea semnalului), pe banda de 2.4 GHz cât și 5GHz, dar poate fi conectat și prin cablu LAN pentru a beneficia de conexiuni rapide și fără întreruperi.

În plus, rama poate fi folosită ca și tablou publicitar sau ramă foto digitală, permițând rularea de materiale foto, audio sau video cu ajutorul memoriilor externe MicroSD, usb Drive, etc.

Tabloul costă 3.825 de lei are rezoluția de 1920 x 1080 px și acceptă majoritatea formatelor de imagine fixă sau video: AVI, JPEG, JPG, JPG, JPEG, MP3, MP4.

Coperta digitală

Revista Biz şi Pro TV au lansat prima copertă NFT din România, anunță Paginademedia. Lansat sub numele „Lionheart”, conceptul şi NFT-ul au fost realizate pentru revista Biz şi emisiunea Imperiul Leilor de către Marius Goleanu, Head of Innovation la KUBIS.

NFT-ul a fost scos la licitaţie la preţul de pornire de 2ETH (în jur de 5.600 de euro, la preţul de astăzi); licitația se va încheie pe 27 martie. Cea mai mare ofertă de la ora închiderii licitaţiei va câştiga NFT-ul Lionheart.

Banii obţinuţi în urma licitaţiei pentru NFT-ul Lionheart vor fi donaţi către Hope and Homes for Children.

Foto: Opensea

Exit mobile version