3 ianuarie 2023, 15:01

Premierele săptămânii la Cineplexx

Trei filme au premiera în această săptămână în cinematografe. Este weekendul de Halloween, așa că avem un indiciu la ce să ne așteptăm. Inclusiv la un film românesc.

LUMINA INFERNULUI ( N15 )

GEN: Thriller, Horror

DISTRIBUȚIE: Virginia Madsen, Colin Salmon, Ben Cross, Nicholas Ralph, Jacqueline Byers

SINOPSIS:  Sora Ann (Jacqueline Byers) răspunde chemării de a fi prima femeie exorcistă… dar cine sau ce anume a numit-o? Ca răspuns la creșterea globală a posedărilor demonice, Ann vrea să se înscrie la o școală de exorcism redeschisă de Biserica Catolică. Până acum, aceste școli au instruit doar preoți în Ritul Exorcizării – dar un profesor (Colin Salmon) recunoaște darurile surorii Ann și acceptă să o instruiască. Ajunsă în linia întâi alături de colegul ei, Părintele Dante (Christian Navarro), sora Ann luptă pentru a salva sufletul unei copile despre care crede că este posedată de același demon care i-a chinuit mama cu ani în urmă. Hotărâtă să dezrădăcineze răul, Ann realizează curând că Diavolul o manipulează să facă exact ce vrea el.

 

FEMEIA REGE ( N15 )

GEN: Drama, actiune, istoric

DISTRIBUȚIE: John Boyega, Viola Davis, Lashana Lynch, Hero Fiennes, Sheila Atim

SINOPSIS:   Ne aflăm în Regatul Dahomey, actualul Benin, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Nanisca, cel mai remarcabil general al amazoanelor, trebuie să înfrunte invazia franceză și triburile din jur care încearcă să-i distrugă onoarea și să-i înrobească poporul. Aceasta femeie își va conduce armata, inclusiv pe fiica ei Nawi, într-o luptă pentru a preveni distrugerea a tot ceea ce iubesc. În secolul al XIX-lea, amazoanele din Dahomey au condus o luptă acerbă împotriva coloniștilor francezi, sub ordinele generalului Nanisca și a fiicei sale Nawi.

 

CAPRA CU TREI IEZI ( N15 )

GEN: Horror, Thriller

DISTRIBUȚIE: Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Silviu Corbu, Răzvan Ilina, Antonio Gavrilă

SINOPSIS:  Filmul urmează îndeaproape firul narativ al poveștii lui Creangă dezvoltând elementele subtile și păstrând, în mare parte, dialogul original. În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (actrița Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică (actorul Marius Bodochi).

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol