8 iunie 2022, 22:23

Premierele săptămânii la Cineplexx. Pe marile ecrane intră, direct de la Cannes, filmul R.M.N. al lui Cristian Mungiu

Două filme – culmea, ambele românești – au premiera în acest weekend la Cineplexx. Unul dintre ele este deja celebrul R.M.N. cu care Cristian Mungiu a participat la Cannes.

 

MERGE ȘI-AȘA

 PREMIERĂ: 3 iunie

GEN: Animatie, Aventura

DISTRIBUȚIE: Florin Mititelu, Ioana Calota, George-Ioan Hodor

SINOPSIS Un film de desene animate, în plus românesc. Sună destul de interesant, pentru că nu aveam parte prea des de așa ceva. În Europa sfâșiată de cel de-al Doilea Război Mondial, Giani călătorește din București spre Paris pe jos, iar pe drum are șansa să asculte melodii tradiționale ale diverselor nații europene, pe care le distilează într-un stil propriu…

 

R.M.N.

 PREMIERĂ: 3 iunie

GEN: Dramă

DISTRIBUȚIE: Marin Grigore, Judith State, Orsolya Moldován, András Hatházi , Deák Zoltán

SINOPSIS:

În preajma Crăciunului, Matthias (30) se întoarce de la muncă din Germania însatul său natal transilvan,

preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de femeia pe care o iubește în taină (Csilla) și de tatăl rămas singur (Otto). Încearcă să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins.

Când la mica fabrică de care se îngrijește Csilla sunt angajați câțiva muncitori noi, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.

 

O poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl suprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol