19 ianuarie 2021, 3:37

Premierul Spaniei anunţă că va apela la armată pentru a lupta împotriva pandemiei

Şeful guvernului spaniol Pedro Sanchez a anunţat marţi că va apela la armată pentru a ajuta regiunile, care au competenţe în materie de sănătate, să lupte împotriva exploziei de noi cazuri de coronavirus, relatează Le Parisien.

Lipsa de mijloace umane în regiunile cele mai afectate a fost identificată în Spania drept unul dintre motivele creşterii puternice a numărului de cazuri.

La cerere

Pedro Sanchez a subliniat că regiunile pot cere guvernului central să aplice integral sau în parte pe teritoriul lor starea de alertă, regim de excepţie care permite în special limitarea circulaţiei.

Acest instrument juridic a permis Madridului să impună la jumătatea lui martie în întreaga ţară una dintre izolările cele mai stricte din lume, care nu a fost ridicată total decât la sfârşitul lui iunie.

Evoluția epidemiei în Spania este ”preocupantă”

Evoluţia pandemiei în Spania este „preocupantă’, a insistat Sanchez, subliniind totuşi că ţara este încă „departe de situaţia de la jumătatea lui martie”.

„Nu ne putem permite ca pandemia să reînceapă să preia controlul vieţii noastre (…), noi trebuie să preluăm controlul, să spargem această a doua curbă” a contagiunilor, a mai spus el, făcând apel la ţară să evite ca „să ne paralizeze frica şi să ne împiedice să acţionăm”.

Aplicația RadarCovid

În plus, şeful guvernului a făcut apel la spanioli să descarce o aplicaţie numită RadarCovid, pentru a facilita activitatea de trasare a cazurilor.

Spania a depăşit luni pragul de 400.000 de cazuri de coronavirus. Regiunile cele mai afectate sunt în special cea a Madridului, unde autorităţile au făcut apel să se acţioneze „rapid”, Aragon sau Castilia.

Pandemia de COVID-19 s-a soldat cu peste 28.800 de morţi în Spania.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.