27 octombrie 2020, 5:22

Premiile UNITER, o ediţie într-un an dominat de un duşman nevăzut, se vor decerna luni seara

Premiile Uniunii Teatrale din România (UNITER) vor fi decernate în cadrul unei gale organizate luni, la Teatrul de Vară din Parcul “Nicolae Romanescu”, informează organizatorii galei de la Craiova.

În direct

Potrivit organizatorilor, sosirea invitaţilor pe covorul roşu va fi transmisă în direct pe pagina de facebook a UNITER de la ora 21:30.

O oră mai târziu, acordarea premiilor va putea fi urmărită pe TVR 1, Radio România Cultural şi pe mai multe pagini de internet.

Un premiu special, Premiul preşedintelui UNITER, va fi acordat Teatrului Marin Sorescu din Craiova.

250 de profesionişti din lumea culturală

La evenimentul de astăzi sunt aşteptaţi 250 de artişti profesionişti din lumea culturală şi apropiaţi ai fenomenului teatral.

“Un duşman nevăzut, necunoscut, un virus buclucaş ne-a lovit în plin şi a scufundat, pentru o vreme, un titanic al speranţei într-un ocean ostil şi rece. Cu masca pe figură, ca în Commedia dell’arte, ne-am ascuns de public în aşteptarea unor vremuri mai bune. Iată-ne acum în Craiova, în plin septembrie, în aer liber, întinzând pânzele Galei şi gata de a spune totul despre noi, cei care nu ne ţinem gura, când avem de spus ceva despre tot şi despre toate”, afirmă preşedintele UNITER, Ion Caramitru.

Juriul

Juriul final, format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mareş (critic de teatru), Crina Mureşan (actriţă), Cristina Rusiecki (critic de teatru), va decide câştigătorii celor 11 categorii de premii. La Gală va fi prezent şi juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Ludmila Patlanjoglu şi Maria Zărnescu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.