22 ianuarie 2022, 4:27

Premiul Nobel pentru Literatură merge la o poetă. Din Statele Unite

Poeta americană Louise Gluck a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură 2020. Academia suedeză a anunțat decizia joi, într-o conferință de presă susținută la Stockholm.

Premiul este o recompensă care nu era anticipată de mulți și care încoronează opera sa, începută la finele anilor 60, comentează France Presse.

Unul dintre cei mai talentați poeți americani

Considerată de mulți drept unul dintre poeții contemporani cei mai talentați ai Americii, Louise Gluck a scris mult despre singurătate, relații familiale, divorț sau chiar moarte, scrie France Presse, preluată de Ouest France.

Născută la New York în 1943, ea a câștigat Premiul Pulitzer pentru poezie în 1992 pentru volumul de poezie The Wild Iris, precizează cotidianul spaniol El Mundo.

Premiul a fost acordat pentru „vocea sa poetică caracteristică, care, cu frumusețea sa austeră, face universală existența individuală”, a anunțat Academia suedeză.

Louise Gluck a debutat în 1968 cu Firstborn și rapid a fost primită cu entuziasm ca unul dintre poeții imortanți ai literaturii contemporane americane, potrivit site-ului nobelprize.org.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.