5 octombrie 2023, 4:59

Preotul Vasile Ioana: Crești un copil pentru el, nu pentru tine, nu să aibă grijă de tine la bătrânețe

Preotul Vasile Ioana a fost invitat la postul de radio Europa FM într-o ediție specială de Vinerea Mare a emisiunii ”România în Direct”. Parohul bisericii „Sfântul Nicolae dintr-o zi” a explicat că „În creștere nu este despre tine ca părinte, este despre el ca și copil”.

Întrebat de Cătălin Striblea dacă este greșit să aștepți de la un copil să aibă grijă de tine la bătrânețe, preotul Vasile Ioana a spus că: „Nu, dar dacă tu îl crești pentru asta e greșit. Tu îl crești pentru el, ca să-i fie lui bine. Dacă el, desigur, cu recunoștință vine și are grijă de tine o face pentru că se bucură să te întâlnească, nu de obligație. În creștere nu este despre tine ca părinte, este despre el în calitate de copil”.

Totodată, parohul bisericii „Sfântul Nicolae dintr-o zi” a spus la Europa FM„este o prostie să crezi că dacă tu te duci azi la biserică, mâine îți merge bine”.

Întrebat de Cătălin Striblea ce ar trebui să facem ca să ieșim din păcat, preotul Vasile Ioana a spus că: „Nu se poate așa fast-food. Relația cu Dumnezeu este una vie, tată-copil. Eu îl iubesc pe Dumnezeu și zic sărutmana, tată și-ți mulțumesc pentru tot ce îmi dai”.

„Dumnezeu te ajută să-ți duci crucea. Noi nu venim la biserică să dăm crucea jos din spate, că sunt unii care cred că dacă vin la biserică și dau acatistul, gata, le merge bine. Nu este așa. Am o veste: nu e așa. Nu venim la biserică să ne meargă mai bine. Este greșit. Noi în biserică asumăm crucea. Eu își întărești mușchii să-ți duci crucea. Este o prostie să crezi că dacă tu te duci azi la biserică, mâine îți merge bine”, a mai spus părintele Vasile Ioana.

Recunoscut pentru misiunea pe care o desfăşoară în online, părintele Vasile este foarte popular pe Social Media. Pagina sa de Facebook numără peste 590.000 urmăritori.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol