23 august 2023, 10:56

Presa americană dezvăluie pedeapsa dură pe care Simona Halep o riscă în noul caz de dopaj

Presa americană a dezvăluit ce pedeapsă riscă Simona Halep dacă va fi găsită vinovată în noul caz de dopaj în care e implicată.

Postul american Tennis Channel a anunțat că sancțiunile pentru sportivii care au nereguli în pașaportul biologic sunt dintre cele mai dure.

Astfel, potrivit sursei citate, Simona Halep riscă o suspendare de până la patru ani în cazul în care va fi găsită vinovată.

Tennis Channel anunță că o sportivă care a avut probleme în pașaportul biologic, atleta Joyce Chepkirui, a fost suspendată 4 ani în aprilie 2022.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a anunțat, vineri, că există o nouă acuzație de dopaj împotriva Simonei Halep, dublă câștigătoare de turneu de Mare Șlem, suspendată provizoriu din octombrie 2022.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o încălcare suplimentară, separată, a Programului Antidoping al Tensiului (TADP) în privința pașaportului biologic.

Programul ABP (Pașaportul biologic), dezvoltat de Agenția Mondială Antidoping și încorporat în TADP în conformitate cu Codul Mondial Anti-Doping este o metodă prin care organizațiile antidoping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențialele încălcări ale regulilor antidoping”, se arată în comunicatul ITIA.

În acest moment nu se cunosc alte detalii despre modul în care Simona a încălcat programul antidoping.

La scurt timp după anunțul ITIA, Simona a reacționat, într-o postare pe rețelele sociale, acuzând Agenția de hărţuire şi că încearcă insistent să îi dovedească vinovăţia.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol