27 ianuarie 2021, 3:00

Presa americană introduce România în topul locațiilor care trebuiesc vizitate în 2020. Carpații Meridionali, o bucată de sălbăticie reală

România se află pe listă publicată de New York Times, cu 52 de locuri ce trebuie vizitate în 2020.

Jurnaliștii americani numesc Carpații Meridionali ca fiind „Alpii Transilvăneni”. Turiști care își doresc să ”experimenta o bucată de sălbăticie reală, fără a fi nevoie să meargă până la capătul pământului” nu trebuie decât să viziteze Transilvania. ”Dintre toate pădurile virgine vechi din Europa, 65 la sută se află acolo. Aceste păduri adăpostesc urși, lupi și o gamă incredibilă de floră și faună.”

”O vizită la Parcul Național Domogled-Valea Cernei, sau în lanțul muntos Făgăraș, oferă mii de hectare de natură cu adevărat neatinsă, alături de oportunități pentru drumeții, camping, înot sub cascade și multe altele.”, scriu jurnaliștii, conform libertatea.ro.

Drumurile foarte decente ale României (una dintre acestea, Transfăgărășanul, este o destinație pentru pasionații de automobilism) permit să ajungă la toate acestea, chiar și în călătorii mai scurte.”. Cei de la NY Times recomandă vizita în România și amintește și faptul că prințul Charles le-a numit „o comoară naturală neprețuită pe un continent care a distrus de cele mai multe ori sălbăticia”.

Călătorii care vin în număr mai mare ar putea avea un impact real (n.r. în privința conservării), arătând că acești copaci sunt mai valoroși vii decât tăiați”, încheie NY Times.

Sursa foto: portalturism.com 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.