1 octombrie 2023, 13:47

Presa britanică: ”Majestatea Sa se va bucura de viața simplă din Țara lui Dracula și se va recupera după încoronare”

Presa din Marea Britanie relatează despre viitoarea vizită a Regelui Charles al III-lea în România, prima după încoronare, spunând că „suveranul – un descendent îndepărtat al lui Vlad Țepeș – este incredibil de pasionat de România”.

Ziariștii britanici subliniază că monarhul nu va fi însoțit de regina consoartă Camilla, că se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, dar mai cu seamă se va odihni în satul sibian Viscri, unde Regele deține mai multe proprietăți.

Aceasta va fi prima sa vizită oficială în ţară în calitate de monarh în exerciţiu al Regatului Unit al Marii Britanii, însă până în acest moment nu se cunosc mai multe detalii despre programul Regelui Charles în ţara noastră.

Presa britanică a scris despre vizita lui Charles în România, cotidianul britanic The Sun subliniind că după încoronarea „uimitoare, dar obositoare, Regele Charles are nevoie de o vacanţă”.

„Charles va ajunge, aşa cum a făcut în fiecare primăvară din 1998, în singurul loc în care poate fi cu adevărat el însuşi – un sat prăfuit din sălbăticia „Ţării lui Dracula”, a scris acceaşi sursă, adăugând că Regele consideră satul din inima Transilvaniei drept a doua casă.

Regele Charles al III-lea va ajunge în România singur, fără Regina Consoartă Camilla, va dormi într-un pat de lemn şi va bea suc de mere presat manual, scrie şi publicaţia britanică Daily Mail. De asemenea, jurnaliștii din Regat scriu că Charles nu va fi însoțit de vreun bucătar, căci, produsele și bucătarii locali „sunt prea buni”.

Totodată, jurnaliştii britanici amintesc că, în ţara noastră, regele deţine cel puţin zece proprietăţi, dintre care trei în Valea Zălandului care sunt închiriate turiştilor.

„Amplasată printre dealurile şi pajiştile Văii Zălandului, ascunzătoarea românească simplă a lui Charles este înconjurată de unele dintre cele mai frumoase şi mai diverse pajişti cu flori sălbatice din regiune. Dealurile de deasupra proprietăţii sunt colindate de lupi şi urşi, iar în păduri înfloreşte una dintre cele mai rare şi spectaculoase orhidee din Europa, Papucul doamnei”, notează publicaţia britanică.

Jurnaliştii britanici speculează că Regele Charles al III-lea va rămâne în ţara noastră până pe 7 iunie şi conchid că „pare sigur că îşi va continua povestea de dragoste cu Transilvania şi în anii următori”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol