4 decembrie 2021, 3:01

Presa, în pericol de a fi capturată în Europa Centrală și de Est

În Europa Centrală și de Est fenomenul de acaparare a presei a luat amploare, potrivit unui raport publicat de Media Development Investment Fund.

Imaginați-vă o Europă în care presa de știri e controlată de carteluri formate de guverne cu oligarhi, își îndeamnă cititorii Harlan Mandel printr-un comentariu pentru EUobserver, site-ul dedicat afacerilor europene, cu redactia în Belgia. Premierii le oferă contracte de publicitate profitabile companiilor de presă care îi susțin, iar pe cele care nu o fac le pedepsesc financiar până la punctul dispariției, descrie publicația o rețetă folosită pe scară largă și în România.

Harlan Mandel, director al Media Development Investment Fund din New York, scrie mai departe că că se vorbește mult despre amenințările la adresa democrațiilor noastre venite din partea rețelelor sociale și dezinformării. Nu se vorbește în schimb despre o altă boală antidemocratică, una care a făcut deja mai multe victime pe continent, menționează Mandel.

Capturarea presei se referă la momentul când guvernele conspiră împreună cu interesele de afaceri pentru a controla și manipula fluxul informațiilor.

Citește mai multe detalii pe Mediastandard.ro

FOTO cover zf.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.