15 aprilie 2024, 22:51

Presa internațională, despre eliminarea Simonei Halep de la US Open

După triumful de la French Open, Simona Halep a fost învinsă La Wimbledon în turul III, iar la US Open în prima rundă.

Fiind lider mondial, românca a fost învinsă de Kaia Kanepi (44 WTA), care s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-4.

În urma eșecului, presa internațională n-a întârziat să apară cu diverse teorii și critici, care reușesc să-i umbrească din imaginea sportivului fără cusur:

  • Washington Post: Simona Halep a devenit prima tenismenă din istorie cotată drept cap de serie numărul 1 care e eliminată în runda inaugurală.
  • BBC Sport: Înfrângere şocantă suferită de Simona Halep, care şi-a pierdut de cinci ori serviciul în meciul din prima rundă de la US Open cu Kaia Kanepi.
  • L’Equipe: Primul meci de la US Open a adus eliminarea favoritei numărul 1. Simona a fost complet ieşită din joc în primul set, dar a fost aproape să revină în cel de-al doilea.

De asemenea, legendarul Mats Wilander a vorbit despre eliminarea suferita de Simona Halep în primul tur de la US Open, după un meci cu estona Kaia Kanepi, speculând faptul că Simona a fost copleșită de emoții și a intrat foarte moale pe teren.

„Simona spune că nu este vorba despre emoții, dar eu am văzut-o moale, deconectată, plată. Pană la urmă, este vorba tot despre emoții. Nadal nu ar fi pățit niciodată așa ceva.

Eu cred ca Simonei îi lipsește arma cu ajutorul căreia să își forțeze adversarele sa schimbe jocul. Simona se apără bine, ca întotdeauna, dar nu poate să pună presiune pe Kanepi. Estona nu a avut deloc presiune pentru că jocul Simonei pur și simplu nu a mers”, a spus Wilander la EuroSport.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol