23 septembrie 2023, 16:34

Președintele Franței despre navaccinați: “Nu sunt cetățeni, nu vor putea merge nicăieri!”

Președintele francez Emmanuel Macron i-a atacat pe cei aproape 5 milioane de francezi care nu s-au vaccinat anti-Covid, afirmând că vrea să îi irite ca parte a strategiei guvernului său, relatează Euronews.

Comentariile făcute de Macron într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien au venit în ziua în care Franța a raportat încă un record zilnic de 271.000 de infecții cu coronavirusul pe măsură ce varianta Omicron se răspândește rapid în această țară, provocând un nou val pandemic.

Macron a făcut aceste afirmații cu trei luni înainte de alegerile prezidențiale din Franța, analiștii notând că ele vor politiza și mai mult dezbaterea privind vaccinarea anti-Covid.

Macron le-a spus jurnaliștilor de la Le Parisien că a decis să acționeze decisiv împotriva nevaccinaților prin „limitarea pe cât de mult posibil a accesului lor la activitățile ce țin de viața socială”.

“O persoană iresponsabilă nu mai este un cetățean”

„Atunci când libertatea mea o amenință pe cea a altor oameni eu devin iresponsabil. O persoană iresponsabilă nu mai este un cetățean”, a mai spus Emmanuel Macron.

„Nu îi voi trimite la închisoare, nu îi voi vaccina cu forța”, a mai afirmat Macron. „Prin urmare trebuie să le spunem: din 15 ianuarie nu veți mai putea merge la restaurant, nu veți mai putea ieși la o băutură, nu mai puteți merge la cafea, nu mai puteți merge la teatru, nu mai puteți merge la cinematograf”, a continuat el.

Comentariile lui Emmanuel Macron au declanșat un scandal în Parlamentul francez, care zilele acestea trebuie să dezbată transformarea actualului „certificat sanitar” într-un „certificat de vaccinare”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol