16 mai 2021, 12:58

Președintele Franței, semnal de alarmă cu privire la incendiile din Pădurea Amazoniană: „Casa noastră a luat foc. La propriu”

Mii de incendii devastează în prezent Pădurea Amazoniană din Brazilia, stabilind un record pentru ultimul deceniu, potrivit BBC.

O suprafață de 7,4 milioane de kilometri pătrați din bazinul fluviului Amazon este afectată de incendii de vegetație, arată ziare.com.

Președintele Franței trage un semnal de alarmă cu privire la incendiile de vegetaţie izbucnite în Pădurea Amazoniană.

Casa noastră a luat foc. La propriu. Pădurea Amazoniană, plămânii care produc 20% din oxigenul planetei noastre, ard. Este o criză internațională. Membri ai Summit-ului G7, haideţi să discutăm această urgenţă cu prioritate în două zile!”, a scris Emmanuel Macron pe Twitter.

Imagini din satelit transmise de NASA cu fumul de la incendiile din Amazon – sursa digi24.ro

NASA a transmis o imagine din satelit care a surprins America de Sud învăluită într-un nor uriaş de fum provenit de la miile de focare care mistuie pădurile din Brazilia şi Bolivia, susține digi24.ro.

Preşedintele brazilian a transmis că ţara sa nu are echipamentele necesare pentru a combate incendiile de vegetaţie din Pădurea Amazoniană.

Amazonul este mai mare decât Europa, cum puteţi combate incendiile criminale într-o asemenea zonă? Nu avem resursele necesare”, a declarat Jair Bolsonaro, sugerând că incendiile de vegetaţie au fost provocate de ONG-uri, în semn de răzbunare pentru faptul că le-au fost tăiate fondurile, prezintă mediafax.ro.

 

sursa foto: romanialibera.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.